12.12.2012 5692

ŞİŞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Okulumuzun Tarihçesi:

1985-1986 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine Şişli Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde başlayan kurumumuz, 1998 yılından itibaren Şişli Mesleki Eğitim Merkezi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini bağımsız bir kurum olarak sürdürmektedir.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu değişikliği ile okulumuzun Ayazağa-Maslak bölgesindeki yerleşkesinin Sarıyer ilçesi sınırlarına dâhil edilmesi ile bağlı olduğumuz Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Selahattin Eyyubi Ortaokulu'nun ek binasında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Çırak, Kalfa ve Usta yetiştirmeye yönelik olarak çalışmalarını sürdüren okulumuz, Talim Terbiye Kurulu'nca Mesleki Eğitim Merkezleri Örgün Eğitim Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Fark Dersleri belirlenmiş ve yayınlanarak yürülüğe girmiştir. 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak üzere, 15.09.2017 tarihli ve 132 sayılı kararla örgün eğitim programı uygulayan okullar kapsamına alınmıştır.