Usta Öğretici Belgesi Başvuru Şartları ve Gerekli Belgeler

Usta Öğretici Belgesi Başvuru Şartları ve Gerekli Belgeler

"Ustalık Belgesi" veya "İşyeri Açma Belgesi" olanlar Usta Öğretici Eğitimine Başvurabilir.

11.03.2019 180999

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ

"Ustalık Belgesi" sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak "İş Pedagojisi Kursunu" başarı ile tamamlayanlara "Usta Öğreticilik Belgesi" verilir. (3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Madde 31: Ustalık yeterliğini kazanmış olanlar Bakanlıkça açılacak iş pedagojisi kurslarını başarıyla tamamladıkları takdirde kendilerine usta öğreticilik belgesi verilir.) Kurs eğitim süresi 40 saattir. EBA sisteminde adayın çevrimiçi uzaktan eğitimle katıldığı kursu tamamlayanlar Teorik e-sınava alınır ve sınav sonucunda başarılı olanlara "Usta Öğreticilik Belgesi" düzenlenir.

"Usta Öğreticilik Kursuna" katılmak için herhangi bir başvuru zamanını beklemeye gerek olmayıp "Ustalık Belgesi" sahibi herkes istediği zaman başvuruda bulunabilir. Mesleki eğitim merkezi tarafından kursa başvuranlar bilgilendirilerek EBA sistemi şifresi adaya verilerek adayın EBA sisteinde çevrimiçi uzaktan eğitimi tamamlasından sonra Usta Öğretici (İş Pdagojisi) Teorik e-Sınav randevusu alınır.

Aday kendisi için randevu alınan e-sınav merkezinde sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi veya süresi geçmemiş pasaport ile e-sınava katılabilir. Yapılan Teorik e-Sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alan day başarılı sayılarak Usta Öğreticilik Belgesi kayıtlı olduğu mesleki eğitim mekezince basılır ve onay işlmeleri tamamlandıktan sonra adayın kendisine imza karşılığı verilir. 

 

"Usta Öğreticilik Kursuna" Başvuru İçin İstenilen Belgeler:

1- Dilekçe (Okuldan Alınacak-Matbu Dilekçe)

2- Ustalık Belgesi/Ön Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi Aslı ve Fotokopisi

3- 2 Adet Biyometrik Fotoğraf

4- Nüfus Cüzdan/Kimlik Kartı Fotokopisi